Kunst & Kunsthåndværk, Bornholm

Find kunstnere og kunsthåndværkere på Bornholm her! Der er et rigt og levende kunstnermiljø på Bornholm, og har været det i flere århundreder. De bornholmske kunsthåndværkere arbejder idag med en lang række materialer, såsom guld, sølv, metaller, træ, tekstil og selvfølgelig flagskibs-nicherne keramik og glas. Materialerne bliver lavet til alverdens skulpturer, smykker, dekorationer, brugskunst og pyntekunst. Også de bornholmske kunstmalere skaber hele tiden nye og interessante kunstværker. Her er en samling links til individuelle kunstnere og kunsthåndværkere på Bornholm, tilføj gerne selv flere. Links til Bornholms glas- og keramikkunstnere, samt en til øens museer, gallerier og udstillinger skal i stedet tilføjes på de respektive sider.

12 Links:

Flemming Møller, Figenhuset

Autodidakt kunstmaler med fast galleri i Gudhjem ca. 25 år. "Jeg tilskriver gerne selv Gudhjem en stor del af æren for min efterhånden eksplosive palet: Intensiteten i mine farver er helt sikkert kommet til efter, at jeg er vendt tilbage til Bornholm."

Karen Dam, Pedersker

Farverige, håndvævede textiler i uld, hør, silke, papir og andre materialer.

Den Lille Lade

Lille hyggelig butik beliggende lidt uden for Gudhjem, i retning mod Svaneke. I butikken finder du alt fra håndlavede dukker, alfer, feer, mixed media art og meget mere.

Allaway Art, Poulsker

Kunstnerpar bestående af keramisk skulptør Barry Richard Allaway og billedkunstner Eva Christophersen Allaway. Driver Galleri Vibehuz.

BB Filt, Nexø

Bamser, dukker, tasker, flag, bolde m.m., alt lavet i uld/filt.

Jon H. Holm

Svaneke hjerte, det med de to kyssende svaner, samt Bornholmersild som sølvsmykker. Ses på hjemmesiden og på Svaneke Torvemarked, lørdage.
www.gandar.dk

Jeanette Uldall

Internationalt anerkendte billedkunstner Jeanette Uldall har galleri og butik på havnen i Gudhjem. Farverige og livsglade billeder.

Facebook, http://www.facebook.com/pages/jeanette-Uldall/302744951689

Bornholms åbne værksteder

Bornholms åbne værksteder er en sammenslutning af:Tryk2 i Åkirkeby med faciliteter til tryk, Svanekegaarden i Svaneke, der har et keramikværksted, og Møbelfabrikken i Nexø med værksteder til fremstilling af glas og keramik.
AiR - Bornholm (artist in residence) åbner muligheder for at herboende og gæstende professionelle kunstnere og kunsthåndværkere fra ind og udland får mulighed for at besøge og arbejde på disse værksteder, der samtidig tilbyder bofaciliteter.

Bornholmsk Granit

Håndlavet Bornholmsk Granit, brugsting og smykker.

Anne Cirkola

billedkunstner Anne Cirkola er bosat på Bornholm, som hun er meget inspireret af. Både menneskerne, landskaber, naturen indgår i hendes tegninger og malerier. Hun har akademisk kunstnerisk baggrund og har i mange år undervist og vejledt i billedkunsten teknikker.

Billedkunstner Lisa Høyrup, Gudhjem

Lisa er uddannet tegner på Kunsthåndværkerskolen, har haft egen grafiske tegnestue – og bor nu i Gudhjem hvor hun er maler.

Helle

Autodidakt illustrator, designer og billedkunstner, Helle Vibeke Jensen. Speciale indenfor landskaber, flora, fauna, dyreportrætter og børnebogsillustration.
Privat workshop og atalier i Poulsker på Bornholm.

Tilføj dit link her, 1-2-3:

1. Skriv en kort beskrivelse af hjemmesiden, ca. 2-3 sætninger.

2. Vælg derefter 'Name/URL' og indtast titel og adresse på hjemmesiden...

3. Tryk på knappen 'Post Comment'.