Artikler om Bornholm

Find artikler om Bornhom her! Her er links til videnskabelige artikler, journalistiske artikler, historiske artikler, originale rejsebeskrivelser, humørpiller osv. Du er også meget velkommen til at bidrage med dine egne online 'bogmærker'. Artiklerne skal dog være kvalitetsartikler af en vis længde og originalitet, samt 'langtidsholdbare'. Dvs. daglige nyhedsartikler har ikke interesse her.

5 Links:

Mysteriet om rundkirkerne

Længere artikel i Politiken 2008:
'Forsvarsværk eller observatorium? Erling Haagensen har i 15 år efterforsket baggrunden for de bornholmske rundkirker. Politikens Kim Skotte har besøgt Erling Haagensen for at komme mysteriet nærmere'

Artikler om Historie fra Bornholms Museum

Det er værd at gøre opmærksom på denne artikelsamling der vist opdateres ca. hver uge. Det er et væld af Bornholms-historisk viden der efterhånden er stakket op her. Et besøg værd hvis man er historieinteresseret.

Bornholm, Atlas over byer, bygninger og miljøer

Kulturarvsstyrelsens store værk der kortlægger nationale mindesmærker, bygninger, miljøer mv. på Bornholm. Kan købes som bog eller læses gratis her. Du kan også downloade hele værket, men det er stort, over 100 MB.

De underjordiske

En kun påbegyndt side om de underjordiske og oldtidsminder på Bornholm.

Om det bornholmske sprog

En alenlang liste med bornholmske ord, stednavne og andre pudsige forklaringer på det bornholmske! Fra nogen, der vist kalder sig "Selskaved te bevâring af borrinjholsk"!

Tilføj dit link her, 1-2-3:

1. Skriv en kort beskrivelse af hjemmesiden, ca. 2-3 sætninger.

2. Vælg derefter 'Name/URL' og indtast titel og adresse på hjemmesiden...

3. Tryk på knappen 'Post Comment'.